Vihti kuntana

Kuva: Eero Joenrinne

 

Tervetuloa Vihtiin!

Vihti on luonnonkaunis ja nuorekas noin 30 000 asukkaan kunta pääkaupunkiseudun kupeessa.

Vihti sijaitsee noin 45 kilometriä Helsingistä Turun suuntaan, Turun moottoritien varrella. Rajanaapureitamme ovat muun muassa Espoo, Kirkkonummi ja Nurmijärvi. Vihdistä on vain noin 15 minuutin ajomatka Kehä III:lle, ja Helsinkiin täältä ajaa noin 45 minuutissa.

Asukkaita mukavan kokoiseen kuntaamme vetää pääkaupunkiseudun läheisyys, viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö sekä pääkaupunkiseutua edullisempi hintataso. Olemme täällä riittävän lähellä pääkaupunkiseudun vilinää, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana rauhallisen ja turvallisen arjen rakentamiseen. Meillä sujuva arki rakentuu toimivien peruspalvelujen ja aktiivisen vapaa-ajan yhdistelmästä.

Vihdissä on laajat kaupalliset palvelut ja erikoisliikkeitä, joista saa hyvää, yksilöllistä palvelua kiireettä ja ammattitaidolla.

Viihtyisää asumista ja laaja tonttitarjonta

Vihdissä on helppo valita itselleen sopivin asumismuoto, halusipa sitten moderniin kerros- tai rivitaloon, pientaloalueelle taajamaan tai haja-asutusalueelle maaseudun rauhaan.

Kunta on vastannut tonttikysyntään kaavoittamalla uusia asuinalueita eri puolilta Vihtiä.  Kunnan pientalotontit sijaitsevat suurimmissa taajamissa Nummelassa, Vihdin kirkonkylällä, Ojakkalassa sekä Otalammella. Tonttitarjonta on monipuolinen, ja tontteja luovutetaan sekä myymällä että vuokraamalla.

Nummelassa vapaana olevien tonttien pinta-alojen keskiarvo on noin 1200 neliömetriä. Vihdin kirkonkylässä Stenkullan omakotialueella pinta-alojen keskiarvo kipuaa yli 1300 neliömetriin ja suurimmat tontit ovat pinta-alaltaan lähes 1900 neliömetriä.

Kunnallistekniikka (kadut, valaistus, vesihuolto) on asuinalueilla valmiina ja kaikki kunnan tontit sijaitsevat peruspalveluiden läheisyydessä.

Tonttien hinta on keskimäärin 50 000 – 100 000 euroa.

Tonttiesittelyt YouTubessa >>

Tutustu tonttitarjontaan >>

Haettavissa nyt: Maaniitunlahti >>
Hakuaika päättyy 29.9.2020 klo 15.00.

Kaunis luonto kotiovella

Vihdissä luonto on lähellä ja liikuntamahdollisuuksia löytyy jokaiselle. Nuuksion kansallispuisto, Nummelanharju ja muut ulkoilualueet sekä hiihto-, melonta- ja polkupyöräreitit antavat virtaa arkeen. Lukuisat järvet tuovat uimarannat sekä kaikenlaisen vesillä liikkumisen luontevaksi osaksi vapaa-aikaa.

Vihdistä löytyy muun muassa laskettelukeskus, kaksi golfkenttää, frisbeegolfkenttiä, useita kuntokeskuksia, tanssisaleja, kartingrata, uima-,  tennis-, jalkapallo-, jää- ja keilahalli sekä yksi Suomen vilkkaimmista harrasteilmailukentistä. Vihti on myös yksi Suomen merkittävimmistä hevospitäjistä ja ratsastustalleja on lukuisia.

Vihdissä toimii myös kymmeniä liikuntaseuroja sekä nuoriso- ja harrastusjärjestöjä, jotka järjestävät monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Lue lisää >>

Yrittäjyyttä edistävä kunta

Vihdin sijainti kahden vilkasliikenteisen pääväylän risteyskohdassa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yrittämiselle, sillä alle tunnin ajomatkan sisällä on 1,5 miljoonan suomalaisen markkina-alue. Lähimpään satamaan on noin 40 kilometriä.

Kunnassamme on useita erityyppisiä yritysalueita hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kaavamerkinnät mahdollistavat monipuolisen yritystoiminnan ja tonteissa huomioidaan erilaisten yritysten tarpeet sekä tehokkuusluvun että rakentamisvelvoitteen osalta.

Täällä toimii myös Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia, josta valmistuu osaajia niin teollisuuden kuin palvelualojenkin tarpeisiin.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!
Lisätietoja toimitiloista ja yritystonteista >>

Tutustu myös

Kuva: Nummela veden äärellä, Ari Lindholm, Vihdin Kameraseura