Saavutettavuusseloste

Vihdin kunta pyrkii takaamaan verkkosivujen saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 ja Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kotinayttely.fi, ja se on laadittu 22.9.2020.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos huomasit saavutettavuuspuutteen sivustollamme, kerro se meille sähköisen palautejärjestelmän kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kunnanvirasto(at)vihti.fi tai soittamalla vaihteeseen (09) 4258 3000. Voit myös pyytää ei-saavutettavia sisältöjä saavutettavassa muodossa. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään neljäntoista päivän sisällä.

Vaatimusten mukaisuus

Verkkosivusto täyttää lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1) suurelta osin.

Tarkemmat tiedot ei-saavutettavasta sisällöstä

Sivuston kaikki toiminnot esimerkiksi valikoiden osalta eivät toimi ruudunlukijalla välttämättä oikein. Puutteita voi esiintyä myös linkkien saavutettavuudesta ja kuvalinkkien tekstivastineissa.

Verkkosivusto sisältää myös videotiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia, koska niistä puuttuvat tekstitykset ja kuvailutulkkaus. Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

Kotinäyttely.fi-sivustolle on lisätty sisältöä Facebookista. Sosiaalisen median tileillä julkaistavista videoista puuttuu kuvailutulkkaus. Tileillä on kuvia ja videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 eivätkä ne ole saavutettavia.

Havaittuja puutteita tarkistetaan ja korjataan vuoden 2021 aikana, mikäli sivustoa ei suljeta.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Kotinäyttely.fi-verkkosivusto on julkaistu vuonna 2019.

Tämä seloste on laadittu 22.9.2020. Selostetta on päivitetty viimeksi 22.9.2020.

Seloste perustuu itsearviointiin ja teknisen alustan toteuttajan lausuntoon. Tarkistamme selosteen vuosittain.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta Vihdin kunnalle eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta neljäntoista päivän aikana lainkaan, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lisätietoja

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto