Vaskiseppä (Villa Vaskiseppä)

Kohde sijoittuu Sepänpihan alueen eteläosaan, korttelin 370 tontille 4. Tontille (pinta-ala 558 m²) rakentuu yksikerroksinen, kerrosalaltaan 119 k-m²:n asuinrakennus.

Sijainti

Julkisivu

Pohjakuva

 

Rakentajat esittelyssä: Monika ja Kimmo, Villa Vaskiseppä

Keitä olette?

Perheeseemme kuuluu Kimmo, Monika ja kohta 6-vuotias poikamme. Talon nimi on Villa Vaskiseppä.

Miksi rakennatte juuri Sepänpihaan?

Olimme jo muutaman vuoden miettineet missä ja millainen tuleva asuntomme voisi olla, kun luimme lehdestä Sepänpihan tonteista. Otiimme kuntaan yhteyttä ja monen vaiheen jälkeen saimme arvonnassa tontin, joka oli meillä 1. vaihtoehto. Emme juurikaan olleet miettineet rakentamista vaihtoehtona ja varsinkaan näin lähelle Nummelan keskustaa. Asiat etenivät lopuksi melko nopeasti, ja Sepänpiha on jo nyt osoittaunut eräittäin hienoksi paikaksi rakentaa oma ensimmäinen kotitalomme.

Kertokaa tulevasta kodistanne

Talossa on asuinneliöitä suurin sallittu määrä eli 120 m². Talo on muunnos Porin 2018 asuntomessujen ”Taimi” Jukkatalosta. Muutoksia teimme niin, että saimme kaikki sisäänkäynnit yhdelle sivulle. Kun talon malli oli vihdoin päätetty, niin voimme sanoa, että talon jokaista kohtaa ja tulevaa asumista on yritetty miettiä mahdollisimman tarkasti ja käytännöllisesti. Talo toimitettiin meille sisustusvalmiina, eli kaikki sisähommat teemme itse.

Miten projektinne on edennyt?

Mitään isompia ongelmia ei ole ollut, ja olemme olleet todella tyytyväisiä siihen, miten Jukkatalon kanssa asiat ovat edenneet. Monta asiaa on tullut ihmeteltyä ja opeteltua, koska rakennamme ensimmäistä taloamme. Olemme yrittäneet keskittyä budjetin pitämiseen, ja myös sitä on tarkkaan rakennettu. Eri työvaiheissa ovat myös vanhempamme ja sisarukset olleet isoksi avuksi, joten iso kiitos heille työpanoksesta! Hommat jatkuu, ja katsotaan kesällä, mitä olemme saaneet aikaiseksi.

Rakennusprojektia voi seurata myös Villa Vaskisepän omilla Facebook-sivuilla >>