Pelttari

”Moderni mummonmökki”

Sijainti

Kotipellonreunan varteen sijoittuva Pelttari on 1-kerroksinen, vajaa 100-neliöinen omakotitalo. Tontin pinta-ala on 458 m².

Suuntaa-antava havainnekuva

Suuntaa-antava havainnekuva

Pohjakuva

Rakentaja esittelyssä! Tarja ja ”moderni mummonmökki”

Tarja rakennuttaa Sepänpihaan jo kolmatta taloaan: tällä kertaa vuorossa on tulevan asukkaan sanoin ”moderni mummonmökki”. Talo rakennetaan yhteen kerrokseen ja se suunnitellaan siten, että soveltuu mahdollisimman hyvin myös asukkaiden iän myötä muuttuviin asumistarpeisiin, esimerkiksi tulevat lastenlapset huomioiden.

Tarjalla on kokemusta omakotiasumisen lisäksi myös kerros- ja rivitaloasumisesta, hän on asunut myös haja-asutusalueella. Sepänpihassa häneen vetosivat erityisesti palvelujen läheisyys, hyvät kulkuyhteydet ja edullinen tonttihinta. Sepänpihasta rakentuu tiivis yhteisö, ja naapuruston tuoma turva tuo myös oman positiivisen lisänsä alueella asumiseen.

Tarjan massiivipuurakenteiseen ”mummonmökkiin” ei tule muovieristyksiä. Ilmastoinnin osalta talosta on tulossa referenssikohde toteutukselle, joka on yleinen esimerkiksi Saksassa ja Itävallassa, mutta Suomessa se on ollut käytössä lähinnä saneerauskohteissa (esimerkiksi vanhoissa omakotitaloissa).