Kuparus

Sijainti

Kuparus sijoittuu Sepänpihan alueen pohjoisempaan osaan, Kotipellonreunan varteen. 430 neliön tontille rakentuu 1-kerroksinen, 62,5-neliöinen omakotitalo.

Suuntaa antavia havainnekuvia

Julkisivu

Pohjapiirros

Rakentajat esittelyssä: palveluesimies Marjo (ja Ada-kissa)

Pieni talo, iso unelma

Marjo on omaa vapauttaan arvostava nainen. Hän haluaa Ada-kissansa kanssa oman talon. Talon pitää olla maan tasalla. Ovesta pitää päästä suoraan ulos ja omaan pihaan. Ja töihinkin on hyvä olla vähän välimatkaa.

Nyt nämä kaikki asiat toteutuvat Sepänpihan Kotinäyttelyssä, jonne Marjo rakennuttaa pienen, mutta tehokkaan Älvsbytalon Siirin. Marjo ei kaipaa ympärilleen turhia neliöitä, vaan tilaa hengittää.

Jo toinen Älvsbytalo

Marjo on aikuisen tyttären äiti ja hoitoalan palveluesimies. Hän on ehtinyt kokea harvinaisen monta erilaista kotia ja asumismuotoa. Omakotitaloja, rivitalo- ja kerrostaloasuntoja.

Mutta yhtä on jäänyt ikävä: omaa Älvsbytaloa. Marjo rakensi ensimmäisen Älvsbytalonsa jo 90-luvulla, mutta luopui siitä myöhemmin. – Ei olisi pitänyt!

Kun Älvsbytalon Siiri-talomalli tuli markkinoille, Marjo tiesi heti, että se on nyt siinä: 62,5 neliötä, 3 huonetta ja keittiö.

Samoin kuin Sepänpihan alue: Oma tontti, muttei turhan suuri. Vapaus rakentaa oman mielen mukaan ilman kankeita kaavamääräyksiä. Naapuruston kanssa mukavasti yhteistä ja yhteisöllistä, mutta riittävästi ikiomaa.

Nopeasti valmista

Älvsbytalo rakentuu nopeasti ja suoraan muuttovalmiiksi. Työt tontilla kestävät kokonaisuudessaan vain muutaman kuukauden. Sepänpihassa työt käynnistyvät tontin paalutuksella, maatöillä ja perustusten asentamisella.

Sen jälkeen tontille tuodaan valmiit tilaelementit ja talo viimeistellään muuttovalmiiksi viikoissa. Jotta pysyt mukana vauhdikkaan Marjon vauhdikkaassa projektissa, ota seurantaan alvsbytalo.fi/rakentajanblogi

Nähdään kesällä kotinäyttelyssä!