Kelloseppä (Kellosepän keidas)

Sijainti

Kellosepän keidas sijoittuu Sepänpihan alueen eteläosaan, korttelin 370 tontille 3. Tontille (pinta-ala 552 m²) rakentuu yksikerroksinen asuinrakennus.

Julkisivu

Pohjapiirros

Rakentajat esittelyssä: Minna ja Tom.

Miksi rakennatte juuri Sepänpihaan?

Olimme jo pari vuotta miettineet omaa taloa, ja kävimme Valkeakosken pientalomessuilla, jonka teema oli noin 100 neliön omakotitalot ja siitä se ajatus lähti. Etsittyämme sopivan kokoista tonttia Uudeltamaalta, näimme lehti-ilmoituksen tulevasta Sepänpihan alueesta, joka vastasi tarpeitamme.

Sepänpiha osoittautui oivalliseksi valinnaksi, koska se sijaitsee lähellä palveluita, pienet tehokkaat tontit ja kun alue rakentuu samaan aikaan Kotinäyttelyä varten, niin ei tarvitse asua rakennustyömaiden keskellä.

Kertokaa tulevasta kodistanne

Kellosepän keidas on kahden aikuisen aikaa kestävä koti, jossa tilaratkaisut on mietitty helppokulkuisiksi ja jossa on mahdollista viettää leppoisia eläkepäiviä pientä pihaa hoitaen. Talon rakentaa Jukkatalo sisustusvalmiiksi: kyseessä on oma malli, jonka asuinpinta-ala on 88 m² ja kokonaispinta-ala 118 m².

Miten projekti on edennyt?

Talonrakennus on edennyt aikataulussa ja kun talo oli ulkopuolelta valmiina heinäkuussa, niin olemme jo päässeet sään salliessa maalamaan ulkopintoja ennen talon valmistumista luovutukseen. Tämä oli erittäin hyvä, jotta kaikki piha- ja ulkotyöt eivät jää ensi kevääseen. Kun kelit huononevat, niin siirrymme sisätöihin, joissa sitten vierähtääkin koko talvi. Aikaa on mennyt yllättävän paljon kalusteiden ja materiaalien valinnoissa sekä päätöksissä, mutta nyt nekin saatu loppusuoralle.