7 Vaskiseppä (Villa Vaskiseppä)

Kohde 7 Vaskiseppä. Asuinpinta-ala 107 m², tontin pinta-ala 558 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

 

”Arkiset unelmat toteutuivat”

Monika Peltonen ja Kimmo Heino rakennuttivat talon, johon mahtuivat pariskunnan haaveet. ”Lähtökohtana oli keittiö, joka on avara ja jossa on iso ikkuna.”

Nummelassa kymmenen vuotta yhdessä asuneet Monika Peltonen ja Kimmo Heino rakennuttivat Sepänpihalle Villa Vaskisepäksi nimetyn talonsa, jota he kuvailevat ”arkisten unelmiensa toteutumiseksi”.

– Kävimme Porin asuntomessuilla, jossa tutustuimme Jukkatalon Taimitaloon. Taimi-talon pohjakuvaa muutettiin Villa Vaskisepässä niin, että talon molemmat sisäänkäynnit ovat samalla puolella.

– Myös väliseinien ja ikkunoiden paikkoja sekä kokoja hieman muutettiin, Monika Peltonen kertoo.

Peltonen ja Heino rakennuttivat talon ensimmäistä kertaa.

– Siihen nähden kaikki on sujunut hyvin. Teimme hyvän suunnitelman ja budjetin. Sukulaiset ovat olleet myös auttamassa ja välitkin ovat vielä säilyneet, he hymyilevät.

– Halusimme ison ja avaran keittiön, johon luonnonvalo pääsee sujuvasti.

– Toiveena oli myös, että kylpyhuoneessa ja wc:ssä kalusteet ovat irti lattiasta, mikä luo ilmavuutta ja tilojen puhtaanapito on helppoa.

Olohuoneessa katseenvangitsijana on takka. Terassi on lasitettu, mikä tuo taloon kesäisin yhden huoneen lisää.

– Tontti on alle 600 neliötä ja talossa on asuinneliöitä 107. Tämä oli meidän unelmamme, joka oli mahdollista toteuttaa. Pieni tontti tarkoitti myös edullisempaa hankintahintaa, Heino sanoo.

Peltonen ja Heino pitävät yhteisöllisen asumisen ideasta. Sepänpihalla asukkaiden yhteisessä käytössä ovat grillipaikka, leikkipuisto ja aukio.

– Kyllä täällä on juteltu pihojen yli naapureiden kanssa ja toivottavasti tällainen välitön kulttuuri säilyy. Jo rakennusvaiheessa on käyty katsomassa, mitä tulevat naapurit tekevät ja saatu sitten ideoita puolin ja toisin. Toivottavasti saamme käyntiin myös jonkinlaista asukasyhdistystoimintaa, he sanovat.

Alueella on toteutettu asukkaiden yhteinen jätehuolto, jossa eri jätteille on kierrätysastiat.

– Kaikki jätteet saa kierrätettyä sujuvasti: lasit, metallit ja pahvit ynnä muut. Jokainen mukana oleva talous maksaa kuukausittain jätemaksun. Myös postilaatikot hankittiin ja asennettiin tälle alueelle yhdessä, Heino kertoo.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Kohteen yhteistyökumppanit: Unidrain, Oras, Tulikivi, Kilpi-Koskinen, Sisustussuunnittelija Sanna Länsimäki, Kährs-parketit, Geberit, IDO, Jukkatalo, Stemma Nummela

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>