6 Kelloseppä (Kellosepän keidas)

Kohde 6 Kelloseppä. Asuinpinta-ala 88 m², tontin pinta-ala 552 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

”Vaimo bongasi tämän kohteen”

Minna ja Tom Grönqvist asuvat ”Kellosepän keitaassa”. Omaa kotia rakennettaessa johtoajatuksena on kulkenut elämänkaari –  tilaratkaisuissa on huomioitu tulevat eläkepäivät.

Sepänpihan alueelle rakentaneet Minna ja Tom Grönqvist olivat ehtineet pohtia läntiselle Uudellemaalle muuttoa muutaman vuoden ennen kuin Vihdin Sepänpihan kaavoittaminen asuinrakentamiselle alkoi.

– Muutimme Vantaalta. Olimme päättäneet, että kun lapset lähtevät pois kotoa, teemme asumiseemme muutoksia, Tom Grönqvist kertoo.

– Vaimo bongasi tämän kohteen. Sijainti on meille hyvä: ykköstie menee vieressä ja työmatkaan Espooseen kuluu reilu puoli tuntia.

Kelloseppä-tontin pinta-ala on 552 neliötä ja talossa on 88 asuinneliötä.

– Lasiterassi tuo ainakin kesäaikaan yhden huoneen lisää. Oma toiveeni oli saada verstas, jossa voi nikkaroida rauhassa. Se olikin ehto, että voin muuttaa omakotitaloon, Tom Grönqvist sanoo nauraen.

Grönqvist sanoo kodin tilaratkaisuissa kiinnitetyn huomiota siihen, että tilat ovat helppokulkuisia.

– Talo on rakennettu meille sisustusvalmiiksi. Täällä on hyvä viettää eläkepäiviä leppoisasti. Oviaukot ovat leveitä ja wc-tiloihin pääsee myös rollaattorilla ja pyörätuolilla.

Asunnossa on sekä makuuhuoneessa että vierashuoneessa kokolattiamatto.

– On se mukavaa, kun nousee sängystä ylös, että on jotain pehmeää jalkojen alla. Nykyään kokolattiamaton puhtaana pitäminen on paljon helpompaa kuin ennen, eikä meillä ole pieniä lapsia läikyttelemässä matoille mitään, Tom Grönqvist sanoo.

– Vierashuoneen matosta voi vaihtaa palan kerrallaan, jos tarvitsee. Ostin ylimääräisiä paloja talteen, jos nyt jotain sattuu matolle kaatumaan.

Makuuhuoneisiin on teetetty tapetti Grönqvistien Norjassa skitouring (suomalaisittain vaellushiihto) -reissulla otetuista maisemavalokuvista.

– Se tuo kotiimme persoonallista ilmettä.

Tom Grönqvist kertoo asunnon kaikissa ovissa olevan älylukot.

– Olemme tilanneet lukot suomalaiselta älylukkofirmalta. Näitä lukkoja ei aiemmin ole kuluttajamarkkinoilla vielä kovin paljon ollut.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Kohteen yhteistyökumppanit: Jukkatalo, Houseman, Temal, Laattapiste, Lumon, Rollock, Valmistuli, Vesitasku, Siparila, Aino Plus Sauna, Cariitti

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>