4 Kultaseppä

Kohde 4 Kultaseppä. Asuinpinta-ala 108 m², tontin pinta-ala 620 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

 

”Saimme kaiken irti pihasuunnittelusta”

Krista ja Petri Taipalvesi rakennuttivat talon Sepänpihalle.

Vihdin uudelle pientalo­asuinalueelle Sepänpihaan muuttaneet Krista ja Petri Taipalvesi iloitsevat alueen yhteisöllisyydestä.

– Yhdessä tekemisen hedelmiä ovat olleet jo rakennusvaiheessa muun muassa yritysten kilpailuttaminen yhdessä naapureiden kanssa. Esimerkiksi pihaa rajaavat tuija-aidat ja siirtonurmikko hankittiin yhdessä rajanaapureidemme kanssa, Krista Taipalvesi kertoo.

Petri Taipalveden oma intohimo, petanque, osuu heti pihaan tulijan silmiin.

– Petankkikenttä oli se juttu, joka täytyi omalle pihalle saada, sanoo lajia harrastava ja petanquen SM-kilpailuissa käyvä Petri Taipalvesi.

– Tontti on kolmionmuotoinen ja saimme pihasuunnittelijan kanssa kaiken irti tästä tontista, joka ei aluksi ollut ensisijainen toiveemme tonttiarvonnassa, Krista Taipalvesi kertoo.

Taipalvesien tontti, Kultaseppä, on 620-neliöinen ja rakennusoikeutta on 120 neliötä. Tontille saatiin mahtumaan lisäksi Taipalvesien toivoma vesielementti, puroa jäljittelevä hiljalleen virtaava suihkulähde.

Huoneiston asuinpinta­ala on 108 neliötä. Talossa on kolme makuuhuonetta ja niin kutsuttu olokeittiö. Olokeittiössä keittiö ja olohuone on yhdistetty.

– Talon erikoisuus on, että se on pitkälle suunniteltu älykoti. Älylukkoja voi valvoa ja säädellä esimerkiksi omalla puhelimella. Valojärjestelmä on blue­tooth-pohjainen.

– Sovelluksen avulla voi kytkeä valot päälle ja pois ja esimerkiksi säätää valojen kirkkautta, Petri Taipalvesi kertoo.

Petri Taipalveden vanhemmat asuvat myös Sepänpihan alueella, asuinalueen toisessa päädyssä.

– Tämä on oikein hyvä asia. Lastenhoito onnistuu tarvittaessa sujuvasti ja voimme olla avuksi puolin ja toisin. Meillä on juuri neljä vuotta täyttänyt Kaapo­poika.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Iloista eloa -blogi >>
Instagram >>

Kohteen yhteistyökumppanit: Abloy, Schneider, Masku, Auto-Kehä

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>