15 Kenttäahjo

Kohde 15 Kenttäahjo. Asuinpinta-ala 89 m², tontin pinta-ala 540 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

 

Näyttelylehti:

”Tehokäytössä olevaa asuinpinta-alaa”

Sepänpihan 15 näyttelykohteesta oli näyttelylehteä koottaessa vapaana yksi omakotitalo. Talon sisustukseen on haettu nostalgisuutta menneestä aikakaudesta.

K-Raudan myyntiin rakennuttamassa Ainoakodissa on 89 neliötä; kolme makuuhuonetta ja saunatilat. Avaruutta taloon tuo olohuoneen yhteyteen rakennettu lasitettu terassi.

– Pyrimme pohjaratkaisussa siihen, että talo on kompakti: ei turhia hukkaneliöitä kuten käytäviä ja toimimattomia nurkkia, vaan tehokäytössä olevaa asuinpinta-alaa, kohteen myynnistä vastaava Kalevi Rantalaiho kertoo.

– Taloon saatiin mahtumaan kolme erillistä makuuhuonetta. Olohuoneen ja keittiön jakaa takka.

Ikkunat on Rantalaihon mukaan suunniteltu etelään päin, jolloin mahdollisimman paljon valoa ja lämpöä pääsee sisälle taloon.

– Lämmitysmuotoina ovat sähköllä toimiva lattialämmitys, varaava takka ja ilmalämpöpumppu.

Talon makuuhuoneet on maalattu eri väreillä. Talon eteläreunalla on punasävyinen makuuhuone ja vastapäätä oleva huone on maalattu sinisävyiseksi.

– Talon sisustuksessa haluttiin löytää vaihtoehto sille, että kaikki huoneet ja seinät olisivat valkoisia. Myös muissa huoneissa valkoinen on hieman murrettu väri, Rantalaiho kertoo.

Sisustussuunnittelija Karoliina Lantto kertoo talon sisustuksessa haetun tunnelmaa menneestä aikakaudesta.

– Maalisävyt viittaavat hivenen menneeseen aikaan, haimme taloon nostalgisuutta ja suunnittelimme kohteen ehkä enemmän seniori-ikäisille kuin lapsiperheille, vaikka toki talo sopii asuttavaksi kenelle tahansa, Lantto sanoo.

Lantto kertoo sisustuksessa nykyään suosittavan samansuuntaista värimaailmaa; isot lattioiden ja seinien väliset kontrastit eivät ole enää suosiossa.

– Märkätiloissa on käytetty lämpimiä ja vaaleita sävyjä. Tällä hetkellä lämpimät ja hiekan väriset sävyt ovat suosittuja kylpyhuoneen värimaailmassa.

Sormipaneelit koristavat vessan seinää.

– Sormipaneelit ovat 1950-1960 -luvun hittituote, joka on nyt tullut sisustukseen uudelleen, Karoliina Lantto sanoo.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Linkki 3D taloon >>

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>