14 Pläkkäri

Kohde 14 Pläkkäri. Asuinpinta-ala 91,2 m², tontin pinta-ala 459 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

 

”Kiva kun on juttukavereita”

Ulla ja Markku Hietala muuttivat Lahdesta Nummelaan Sepänpihalle lähemmäs tyttärensä perhettä. Lähes koko talon kiertävä terassi valittiin helpottamaan pihan hoitoa.

Pläkkäri-nimiseksi näyttelykohteeksi Vihdin Sepänpihan kotinäyttelyssä nimetty Ulla ja Markku Hietalan talo on pariskunnan ”elämäntilanteeseen erittäin hyvin sopiva ratkaisu”.

– Muutimme Lahdesta Nummelaan, jotta olisimme lähempänä tyttäremme perhettä. Meillä on 5- ja 7-vuotiaat lapsenlapset, joita nyt voimme nähdä useammin ja sujuvammin, Ulla Hietala kertoo.

Talossa on asuinneliöitä 91,2; kaksi makuuhuonetta ja olokeittiö. Kodinkoneet jäävät piiloon keittiösyvennykseen. Tontti on 459 neliötä.

– Etsimme rivitaloa pitkään, mutta ne olivat kaikki kaksikerroksisia ja halusimme, että koti on yhdessä tasossa.

– Sepänpihalta löytyi meille sopiva tontti ja talo, joka on vävymme Perttu Sirviön ansiota, hän myös toimi rakentamisen ajan koordinaattorina ja huolehti kaikesta, Hietala kiittää.

Hietalat halusivat pihaltaan ennen kaikkea helppohoitoisuutta.

– Terassi kiertää lähes koko talon, eikä meillä ole pihallamme nurmikkoa lainkaan. Teimme tämän ratkaisun, koska emme ole kumpikaan innostuneet pihan hoidosta.

Lasiterassilla saa halutessaan yksityisyyttä vetämällä sälekaihtimet alas. Myös terassin katto on lasia.

– Olisimme mieluummin halunneet tavallisen katon, mutta kun terassi rakennettiin jälkikäteen, lasikatto oli helpoin ratkaisu.

Saunaa ja suihkutilaa jakaa lasiseinä, joka tuo tilaan avaruutta. Olohuoneessa vaikuttavuutta tuo yhdelle seinälle laitettu 3d-sisustuslevy.

– Maalasimme levyn hopeanväriseksi. Lahdessa meillä oli hieman samanlainen. Tämä on kiva elementti, joka tekee huoneeseen ilmettä, Ulla Hietala sanoo.

Sepänpihan tiivis asuinalue on Hietaloiden mieleen.

– Emme ole erakkoluonteisia, on kiva, kun on juttukavereita vieressä. Vielä emme kovin hyvin tunne naapureita, kun asuimme rakennusprojektin ajan Lahdessa. Eiköhän se tästä pian korjaannu, Ulla Hietala sanoo iloisesti.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Kohteen yhteistyökumppanit: Lumon

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>