1 Kotiseppä

Kohde 1 Kotiseppä. Asuinpinta-ala 92 m², tontin pinta-ala 470 m². Lisää kuvia kohteesta tekstin alla.

 

”Olemme iloisia, että budjetti piti”

Minna Laakso ja Mika Seidel rakennuttivat ensimmäisen omakotitalonsa Sepänpihalle.

Minna Laakson ja Mika Seidelin kodissa ei ole vaikea arvata mistä väristä pariskunta pitää eniten; valkoinen on vallitseva väri jokaisessa huoneessa. Keittiössä vaaleutta korostavat tummat työ- ja pöytä tasot.

– Tekstiileillä saa lisättyä väriä helposti jälkikäteen. Täytyy ensin vähän elää ja kuulostella, mitkä värit puhuttelevat ja sopivat meidän kotiimme, Laakso ja Seidel sanovat.

He kertovat tehneensä mahdollisimman vähän muutoksia talopakettiin.

– Valitsimme Kastellin Verso-talon avaimet käteen -periaatteella. Ihastuimme muun muassa koko seinän mittaisiin ikkunoihin. Yksi muutos, jonka teimme talon pohjaratkaisuun, oli keittiöön lisätty saareke, Minna Laakso kertoo.

– Saareke palvelee hyvin arjessa: sen äärellä on hyvä syödä aamupalaa, jolloin tarvikkeita ei tarvitse kantaa erikseen ruokapöytään.

Talossa on 92 asuinneliötä. Saunaan vaihdettiin musta katto, joka korostaa vaaleaa haapalaudoitusta. Wc:ssä on ripaus Latinalaisen Amerikan musiikki tyyliä: seinätarra, jossa on tangoa tanssiva pari.

– Olen espanjan kielen opettaja. Yhteinen innostuksemme Mikan kanssa lattareihin on viriämässä, joten pitäähän siitä joku jälki olla kotonakin, Laakso sanoo hymyillen.

Pariskunta kertoo perheelle olevan tärkeää, että talossa on kolme makuuhuonetta.

– Makuuhuoneet eivät ole isoja, mutta koska meillä on lapsia, tarvitsemme erillisiä huoneita. Tarvittaessa yksi makuuhuone muuntuu myös työhuoneeksi.

Tontti on nimetty Kotisepäksi ja sen pinta-ala on 470 neliötä.

– Käänsimme taloa tontilla niin, että sisääntulo sijoittuu sisäpihalle, jolloin ilta-aurinko paistaa terassin puoleiselle sivulle, Seidel selvittää.

Lasitettu terassi ja palju tuovat taloon siivun luksusta. Laakso yhtyy muiden asukkaiden kehuihin Sepänpihan viihtyisyydestä ja sijainnista.

– Sepänpihalla asuu mukavia ihmisiä, joihin olemme tutustuneet hyvin. Tämä alue on paras Nummelassa. Nummelan sijainti on loistava; tykkään asua täällä, mutta elämää on muuallakin ja sinne on Nummelasta helppo päästä, Laakso sanoo nauraen.

Teksti: Näyttelylehti, Annukka Vakkuri / Vihdin Uutiset

Kohteen yhteistyökumppanit: Nummelan Silkkitie, Alumasi Oy, GRK Road, Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia, Home Times, Kastelli, Temal, Tamsale, Hietakari, Oras, Maisemasuunnittelu Vihertaika

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely -ohjelmasarja AlfaTV:llä

Tule mukaan tutustumaan Sepänpihan alueen moderneihin pientaloihin ja elämään alueella. Juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari.

Jakso 1
ensiesitys la 5.9. klo 17.00
uusinnat ma 7.9. klo 15.30 ja ke 9.9. klo 11.00

Katso tästä 1. jakson tallenne >>

Jakso 2:
ensiesitys la 12.9. klo 17.00
uusinnat ma 14.9. klo 15.30 ja ke 16.9. klo 11.00

Katso tästä 2. jakson tallenne >>